Friss információk

A Business Coach is edző!

Proaktív Coach képzést indítunk felsőfokú végzettséggel rendelkezők részére.

Kezdési ideje: 2012. szeptember 8. A képzés három hónapon keresztül tart, havonta négy szombati napon.

Bővebb információ: http://kepzes.acoach.hu/


 

Magamról

Rusznák Csilla személyi edző. Budapesten születtem 1982-ben. Városi lány voltam, de bátyámmal együtt imádtam a természetet járni. Már nagyon korán kialakult az érdeklődésem az élővilág sokszínűsége iránt. Biológia tagozatra is jártam. A sport szeretete már nem volt ilyen egyértelmű. Sovány voltam, és kiskoromban vérszegény is. Amihez gyorsaság, erő és hajlékonyság kellett, azt szerettem, de a hosszabb futással, labdajátékokkal és úgy általában az állóképességet igénylő dolgokkal ki lehetett kergetni a világból. Tehát nem mondhatnám, hogy gyerekkoromtól kezdve az edzés és a sport volt a mindenem. Inkább művészlélek voltam, énekeltem, festettem. Ennek ellenére úsztam, művészi tornáztam, és amit igazán szerettem, az a kerékpározás volt, meg a természetjárás.

Később, egyetemi éveim alatt egyre kevesebb időt töltöttem testmozgással, viszont rengeteg tudást szereztem anatómiából, élettanból, genetikából és biokémiából!

Szóval hogyan kerültem kapcsolatba a súlyzós edzéssel? 21 éves voltam, amikor egy barátom, aki járt edzeni, azt mondta, azt szereti a lányokban, hogy olyan kis puhák. Ezt akkor valamiért nagyon a szívemre vettem. Én nem akartam puha lenni! Izmos és erős akartam lenni! Gyorsan be is iratkoztam a legközelebbi női konditerembe, aminek ajtaján többek között ez állt: "TESTÉPÍTÉS".

Hamarosan kiderült, hogy ez az a sport, amit mindezidáig kerestem. Úgy éreztem, ezt nekem találták ki. Nagyon élveztem az edzést, és gyorsan fejlődtem, ami még ösztönzőbb volt. Igyekeztem az interneten és könyvekben fellelhető összes információhoz hozzájutni, rengeteget olvastam. Hamarosan elhatároztam, hogy személyi edző leszek!

2005-ben elvégeztem a Fitness Akadémia testépítő edző tanfolyamát, és rögtön el is kezdtem dolgozni abban a női teremben, ahol először edzettem, az Ideál Fitness-ben. Itt dolgoztam fél évet, majd ezután minden energiámat arra fordítottam, hogy versenyen is kipróbáljam magam. Én is egy tapasztaltabb személyi edző segítségét kértem, akitől rengeteget tanultam gyakorlatban és elméletben egyaránt! 2007-ben egy újabb női teremben kezdtem dolgozni, a Dózsa György úti Curves-ben, majd még abban az évben, novemberben helyezkedtem el a Gold's Gym Budapestnél, mint személyi edző. 2008-ban 4 versenyen vettem részt, ezekre már itt készültem fel. Sokan segítettek az utamon, amiért nagyon hálás vagyok. Jelenleg az Amazon Női Alakformáló Club-ban dolgozom edzőként.

Örülök az eredményeimnek, jól esett a sok biztatás, rengeteg tapasztalatot szereztem a versenyfelkészülés alatt. Sokat tanultam a testem reakcióiról. Megtudtam, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Magam voltam a kísérleti nyúl.

Nagyon szeretem a munkám és szeretnék minél több embernek segíteni a megfelelő edzés és a helyes táplálkozás kialakításában, hozzájárulni ahhoz, hogy megtalálják azt, ami boldogabbá teszi őket! Igyekszem folyamatosan tovább képezni magam, hogy, minél több alternatívát tudjak nyújtani! Rengeteg lehetőség van! Mindenki képes formálni a testét a saját határain belül! Ez az edzés lényege. Önmagadból hozd ki a maximumot, és ne másokhoz mérd magad!

Rusznák Csilla, személyi edző